سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ کمیل پسر زیاد گفت : امیر المؤمنین على بن ابى طالب ( ع ) دست مرا گرفت و به بیابان برد ، چون به صحرا رسید آهى دراز کشید و گفت : ] اى کمیل این دلها آوند هاست ، و بهترین آنها نگاهدارنده‏ترین آنهاست . پس آنچه تو را مى‏گویم از من به خاطر دار : مردم سه دسته‏اند : دانایى که شناساى خداست ، آموزنده‏اى که در راه رستگارى کوشاست ، و فرومایگانى رونده به چپ و راست که درهم آمیزند ، و پى هر بانگى را گیرند و با هر باد به سویى خیزند . نه از روشنى دانش فروغى یافتند و نه به سوى پناهگاهى استوار شتافتند . کمیل دانش به از مال است که دانش تو را پاسبان است و تو مال را نگهبان . مال با هزینه کردن کم آید ، و دانش با پراکنده شدن بیفزاید ، و پرورده مال با رفتن مال با تو نپاید . اى کمیل پسر زیاد شناخت دانش ، دین است که بدان گردن باید نهاد . آدمى در زندگى به دانش طاعت پروردگار آموزد و براى پس از مرگ نام نیک اندوزد ، و دانش فرمانگذارست و مال فرمانبردار . کمیل گنجوران مالها مرده‏اند گرچه زنده‏اند ، و دانشمندان چندانکه روزگار پاید ، پاینده‏اند . تن‏هاشان ناپدیدار است و نشانه‏هاشان در دلها آشکار . بدان که در اینجا [ و به سینه خود اشارت فرمود ] دانشى است انباشته ، اگر فراگیرانى براى آن مى‏یافتم . آرى یافتم آن را که تیز دریافت بود ، لیکن امین نمى‏نمود ، با دین دنیا مى‏اندوخت و به نعمت خدا بر بندگانش برترى مى‏جست ، و به حجّت علم بر دوستان خدا بزرگى مى‏فروخت . یا کسى که پیروان خداوندان دانش است ، اما در شناختن نکته‏هاى باریک آن او را نه بینش است . چون نخستین شبهت در دل وى راه یابد درماند و راه زدودن آن را یافتن نتواند . بدان که براى فرا گرفتن دانشى چنان نه این در خور است و نه آن . یا کسى که سخت در پى لذت است و رام شهوت راندن یا شیفته فراهم آوردن است و مالى را بر مال نهادن . هیچ یک از اینان اندک پاسدارى دین را نتواند و بیشتر به چارپاى چرنده ماند . مرگ دانش این است و مردن خداوندان آن چنین . بلى زمین تهى نماند از کسى که حجّت بر پاى خداست ، یا پدیدار و شناخته است و یا ترسان و پنهان از دیده‏هاست . تا حجّت خدا باطل نشود و نشانه‏هایش از میان نرود ، و اینان چندند ، و کجا جاى دارند ؟ به خدا سوگند اندک به شمارند ، و نزد خدا بزرگمقدار . خدا حجتها و نشانه‏هاى خود را به آنان نگاه مى‏دارد ، تا به همانندهاى خویشش بسپارند و در دلهاى خویشش بکارند . دانش ، نور حقیقت بینى را بر آنان تافته و آنان روح یقین را دریافته و آنچه را ناز پروردگان دشوار دیده‏اند آسان پذیرفته‏اند . و بدانچه نادانان از آن رمیده‏اند خو گرفته . و همنشین دنیایند با تن‏ها ، و جانهاشان آویزان است در ملأ اعلى . اینان خدا را در زمین او جانشینانند و مردم را به دین او مى‏خوانند . وه که چه آرزومند دیدار آنانم ؟ کمیل اگر خواهى بازگرد . [نهج البلاغه]
لوگوی وبلاگ
 

آمار و اطلاعات

بازدید امروز :13
بازدید دیروز :40
کل بازدید :72030
تعداد کل یاداشته ها : 23
103/9/15
6:11 ص
موسیقی

بسم الله الرحمن الرحیم

 

راستی یه چیزی....

دقت کردی تا حالا ؟

آدم هر وقت فکر می کنه خوب شده یه دست گلی به آب می ده ! یه خطا ! یه غیبت ! یه دروغ ! یه اشتباه ! .....

اگه برای اعمال آدمها یه نمودار رسم کنی همیشه انتظار داری این نمودار یه خط صعودی صاف باشه که همینن جورییییییییییییییییی بره تا بی نهایت ! اما هیچ وقت این جوری نمیشه ! دقت کردی ؟

همیشه تا می ری بال یه خورده می خوری زمین ! نمودار میشکنه ... اما دوباره پا می شی و می ری بالا تر.. باز می خوری زمین ! اما این بار می بینی از دفعه ی قبلی بالاتری !

می دونی چرا ؟

آدمها اگه قرار باشه نمودار رشدشون از همون اول بدون شیکستگی باشه...اونقدر می رن بالا بالا بالا تا اینکه فکر می کنن خیلی خوب شدن و بعدش....یه دفعه غرور میاد سراغشون !!! غرور هم که اومد با سر میفته پایین پایین !

برای همین خدا نمی خواد بنده های خوبش یه دفعه از دست برند !

هر وقت میاد این بنده هه رو غرور بگیره به دفعه یه چیزی می شه که دوباره به خودش بیاد ! یه اشتباهی انجام می ده که بعد دوباره تصمیم می گیری نسبت به خودش تجدید نظر کنه !

اما

اینجا باید حواسش باشه ...

نه از این طرف پشت بوم بیفته نه از اون طرف !

اگه اشتباهات خودش رو بهانه ای کنه که اینا از طرف خداست پس باید برای تلنگر من حتما پیش بیاد و خودشم به اشتباهش ادامه بده می ره ته دره ! چون به بدیاش ادامه می ده !

اما اگه بگه من این اشتباه رو کردم پس آدم بدیم خدا هم دیگه منو نمی بخشه باز می ره ته دره چون نا امیدی بزرگترین اشتباهه ! تو باید از اشتباهات پند بگیری نه این که خودت رو رها کنی و بزاری حالا که فلان طور شد بزار دیگه بی خیال همه چی شی !

ما آدما  به وقتایی احتیاج به نیش ترمز داریم تا سرعتمون کمتر شه ! تا خیلی تند نریم !

یه وقتایی خطاهای ما ممکنه حکم همین سرعت گیر رو داشته باشه . پس برگردیم و ازش پند بگیریم و دوباره از اول همه چی رو شروع کنیم ! بی خیالی ممنوع ! نا امیدی هم ممنوع !

 

امام علی علیه السلام : هر چه امتحان وآزمــایـش بزرگتر باشد ثواب وپاداش فراوانتر است . مگر نمی بینید که خداوند سبحان پیشینیان را از زمان آدم صلوات اللّه علیه تا آخرین نفر از مردم این جهان ، با سنگهایی که زیان وسودی نمی رسانند ونمی توانند ببینند وبشنوند ، آزمود وآن سنگها را خانه با حرمت خود ساخت ؛ خانه ای که برای مردم بر پا گردانید . ..؟!.
اما خداوند بندگانش را با انواع سختیها می آزماید وبا رنج وکوششهای گوناگون به بندگی وادارشان می کند وبا انواع ناخوشایندها امتحانشان می کند تا خود بزرگ بینی را از دلهایشان بیرون کند وفروتنی را در جانهاشان جای دهد واین را درهایی قرار دهد گشوده به سوی فضل وبخشش خود ووسایلی آماده برای گذشت وآمرزش خویش.